FSQS-NL certificaat: wat houdt het in?

terug naar kenniscentrum

Wij zijn in het bezit van het FSQS-NL certificaat. En ook dit jaar is het certificaat weer toegekend! Maar wat houdt het precies in? En waarom is het certificaat belangrijk voor onze klanten? We leggen het verder uit.

FSQS staat voor Financial Services Qualification System. Het is een community van financiële instellingen, waaronder banken en verzekeraars die samenwerken. Deze instellingen kunnen met FSQS aantonen dat hun partners en leveranciers voldoen aan de regels en wetgeving. Met het behalen van het FSQS-NL certificaat tonen we met dbf onze betrokkenheid en referenties in de financiële sector aan.

Slide 4 3 1

Jaarlijkse screening

Om gecertificeerd te blijven, doorlopen we jaarlijks twee fases: profilering en compliance. In fase één leveren we basisinformatie aan, zoals uitleg over onze diensten, financiële gegevens en beveiligingsmaatregelen. Omdat de diensten van dbf vallen onder "hoger risico" leveren we in fase twee meer gedetailleerde informatie en bewijsmaterialen aan. Na deze grondige screening ontvangen we het FSQS-NL certificaat.

Risk trigger

Vertrouwen in onze diensten

Het FSQS-NL certificaat is een bewijs van gescreende bedrijfsvoering. Dit certificaat geeft extra vertrouwen als wij banken of verzekeraars helpen met onze diensten. Het is een standaard in de financiële dienstverlening die goed gewaardeerd wordt.

Meer certificaten