Automotive marketing

Klantloyaliteit met automotive marketing.

terug naar branches

Focus op duurzame klantrelatie

Het opbouwen van een langdurige klantrelatie wordt in automotive marketing steeds belangrijker. Voorheen kon je als dealer vertrouwen op jarenlange klantloyaliteit. Als de auto en service goed waren, bleef de klant bij jou. Net als in vele andere markten wordt de koper steeds kritischer. Rondkijken, vergelijken en overstappen naar de concurrentie is gemakkelijk. Service en een mooie prijs-kwaliteit verhouding is niet meer genoeg om klanten te binden. Hoe houd je die klant toch vast?

Automotive marketing loyaliteitsprogramma auto branche


Belonen, boeien en binden!

Start direct na de verkoop van een auto met het bouwen aan de klantrelatie. Richt je activiteiten op leuke extra’s, interessante events en mooie beloningen. Wij bieden innovatieve loyaliteitsoplossingen om jouw automotive marketing succesvol te maken. Klanten belonen, loont!

Figuur klantloyaliteit herhaalaankoop

Servicepassen met QR code

Door het toevoegen van een QR code aan jouw Servicepas krijg je inzicht in je bezoekers. Elke keer als een klant de showroom of garage bezoekt, wordt de pas gescand. Ook bij relatiedagen of klantevents. Wie komen er langs, wanneer en waarvoor? Deze gegevens bieden kansen voor opvolging via e-mail, print of telefoon. Wij kunnen er voor zorgen dat de passen gemaakt en verstuurd worden en dat er een automatische e-mail voor verlenging van de pas uitgaat; opgevolgd door een nabelronde van ons Klant Contact Centrum.

> OFFERTE AANVRAGEN

Digitale Servicepas

Naast de fysieke Servicepas bieden wij de digitale Servicepas. Deze pas kan vanuit de Wallet op iedere Smartphone gebruikt worden. Een milieuvriendelijkere variant die nieuwe klantdata en extra loyaliteitskansen biedt. De data kunnen wij monitoren, rapporteren en leveren in een visueel marketing dashboard.

> OFFERTE AANVRAGEN

Inzicht met ons marketing dashboard

Met marketingcampagnes verzamel je data van je klanten. Deze data is goud waard, mits je het inzichtelijk en bruikbaar maakt. In ons data- en marketing dashboard maken we jouw klantdata visueel. Daar kun je mee aan de slag! Kenmerken als type servicecardhouder, leeftijd van de auto, deelnemers aan het spaarprogramma en soort rijder heb je zo allemaal op een rijtje. Geen enorme lijsten met cijfers en kenmerken meer, maar een gemakkelijk leesbaar overzicht.

Dashboard kenmerken klant automotive

Automotive marketing met een digitaal loyaliteitsprogramma

Met onze EasyConnect oplossingen kun je snel en gemakkelijk starten met jouw eigen loyaliteitsprogramma. Klanten die sparen, bind je sneller. Ze hebben immers al zoveel gespaard dat naar een andere dealer gaan zonde zou zijn van de gespaarde punten of korting.

Automotive loyaliteitsprogramma

In ons systeem kun je klanten laten sparen voor beloningen die je zelf kiest. Denk aan spaaracties voor de auto (bijv. gratis APK of wintercheck) of spaaracties voor de zakelijke rijder, zoals korting op een maatpak. Of misschien wel één groot spaardoel, zoals een volledig verzorgde reis naar de autofabriek van jouw merk. Zo bind je ook de klanten die na een aantal jaren ergens anders zouden gaan “shoppen”.

> OFFERTE AANVRAGEN

Digitale cadeau- en kraskaarten

Onze EasyConnect oplossing maakt het mogelijk om je eigen unieke digitale of fysieke cadeaukaarten uit te geven. De cadeaukaarten zijn op te waarderen met een dynamisch bedrag en kunnen in delen verzilverd worden. Klanten komen graag terug als ze een cadeautje kunnen winnen. In plaats van krassen met een muntje wordt er nu gekrast met een vinger of muis. Verzamel zo extra klantdata op een milieuvriendelijke manier.

> OFFERTE AANVRAGEN

_klantcontact services

Klantenservice, live chat of nabellen van onderhoudsafspraken en garantieverleningen

Sleutel retourservice

Is jouw klant zijn autosleutel kwijt? Door een unieke code op sleutelhangers of labels kunnen wij verloren sleutels naar de eigenaar terugbrengen. Deze service is bij uitstek geschikt voor autodealers, garages en fabrikanten. Onze sleutel retourservice is een sympathieke vorm van automotive marketing. Jouw klant heeft deze service aan jou te danken!

> OFFERTE AANVRAGEN

E-mail marketing & Direct Mail

Een verjaardag, winterbandenactie of de release van een nieuw model; allemaal gelegenheden voor een mooi contactmoment. Deel kennis, nieuws en wetenswaardigheden met je klanten en zorg dat je ze verrast op bijzondere momenten. Denk aan hun verjaardag of misschien wel de “verjaardag” van de auto? Wees creatief en attent. Voor zowel zakelijke relaties als je klanten. Wij helpen je met:

  • automatisch verzenden van e-mails
  • printen en inpakken van mailpacks
  • direct mail versturen
  • rapporteren van de klantdata
> OFFERTE AANVRAGEN
Claudia Square
Claudia van der Hoek Client Service Manager

Een afspraak plannen? Ik vertel je graag meer over onze automotive marketing oplossingen. Samen doorlopen wij jouw data en loyalty vraagstukken. Ik kijk uit naar je bericht!

  • persoonlijke aanpak
  • brede vakkennis
  • 20 jaar ervaring
  • klantvriendelijk
  • relatiemanager

Vraag stellen of een offerte ontvangen?

Vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.

Form has been submitted successfully!