automotive loyalty marketing

Klantloyaliteit met automotive marketing

Focus op duurzame klantrelatie

Het opbouwen van een langdurige klantrelatie wordt in automotive marketing steeds belangrijker. Voorheen kon je als dealer vertrouwen op jarenlange klantloyaliteit. Als de auto en service goed waren, bleef de klant bij jou. Net als in vele andere markten wordt de koper steeds kritischer. Rondkijken, vergelijken en overstappen naar de concurrentie is gemakkelijk. Service en een mooie prijs-kwaliteit verhouding is niet meer genoeg om klanten te binden. Hoe houd je die klant toch vast?

Automotive marketing loyaliteitsprogramma auto branche


Belonen, boeien en binden!

Start direct na de verkoop van een auto met het bouwen aan de klantrelatie. Richt je activiteiten op leuke extra’s, interessante events en mooie beloningen. Wij bieden innovatieve loyaliteitsoplossingen om jouw automotive marketing succesvol te maken. Klanten belonen, loont!

Figuur klantloyaliteit herhaalaankoop

Servicepassen met QR code

Door het toevoegen van een QR code aan jouw Servicepas krijg je inzicht in je bezoekers. Elke keer als een klant de showroom of garage bezoekt, wordt de pas gescand. Ook bij relatiedagen of klantevents. Wie komen er langs, wanneer en waarvoor? Deze data biedt kansen voor opvolging via e-mail, print of telefoon. Wij kunnen er voor zorgen dat de passen gemaakt en verstuurd worden en dat er een automatische e-mail voor verlenging van de pas uitgaat; opgevolgd door een nabelronde van ons Klant Contact Centrum.

DEF Louwman 2019 QR blauw scan

Digitale Servicepas

Naast de fysieke Servicepas bieden wij de digitale Servicepas. Deze pas kan vanuit de Wallet op iedere Smartphone gebruikt worden. Een milieuvriendelijkere variant die nieuwe klantdata en extra loyaliteitskansen biedt. De data kunnen wij monitoren, rapporteren en leveren in visuele marketing dashboards.

ontdek de digitale pas
Digitale servicepas automotive 2 0

Digitaal spaarprogramma

Met onze EasyConnect oplossingen kun je snel en gemakkelijk starten met jouw eigen spaarprogramma. Klanten die sparen, bind je sneller. Ze hebben immers al zoveel gespaard dat naar een andere dealer gaan zonde zou zijn van de gespaarde punten of korting.

In ons systeem kun je klanten laten sparen voor beloningen die je zelf kiest. Denk aan spaaracties voor de auto (bijv. gratis APK of wintercheck) of spaaracties voor de zakelijke rijder, zoals korting op een maatpak. Of misschien wel één groot spaardoel, zoals een volledig verzorgde reis naar de autofabriek van jouw merk. Zo bind je ook de klanten die na een aantal jaren ergens anders zouden gaan “shoppen”.

Spaarprogramma spaarsysteem klantloyaliteit dbf smal

Digitale cadeau- en kraskaarten

Onze EasyConnect oplossing maakt het mogelijk om je eigen unieke digitale of fysieke cadeaukaarten uit te geven. De cadeaukaarten zijn op te waarderen met een dynamisch bedrag en kunnen in delen verzilverd worden. Klanten komen graag terug als ze een cadeautje kunnen winnen. In plaats van krassen met een muntje wordt er nu gekrast met een vinger of muis. Verzamel zo extra klantdata op een milieuvriendelijke manier.

Digitale kraskaart loyaliteitsprogramma

Sleutel retourservice

Is jouw klant zijn autosleutel kwijt? Door een unieke code op sleutelhangers of labels kunnen wij verloren sleutels naar de eigenaar terugbrengen. Deze service is bij uitstek geschikt voor autodealers, garages en fabrikanten. Onze sleutel retourservice is een sympathieke vorm van loyalty marketing. Jouw klant heeft deze service aan jou te danken!

lees meer
Sleutelretourservice klantloyaliteit automotive marketing

abonneer je op onze loyalty mail

Meer over data & klantloyaliteit

Kennisartikelen en nieuws uit de wereld van data en klantloyaliteit.

E-mail marketing & Direct Mail

Een verjaardag, winterbandenactie of de release van een nieuw model; allemaal gelegenheden voor een mooi contactmoment. Deel kennis, nieuws en wetenswaardigheden met je klanten en zorg dat je ze verrast op bijzondere momenten. Denk aan hun verjaardag of misschien wel de “verjaardag” van de auto? Wees creatief en attent. Voor zowel zakelijke relaties als je klanten. Wij helpen je met het automatisch verzenden van e-mails, het printen, inpakken en versturen van mailpacks en het rapporteren van de klantdata.

E mailmarketing automotive marketing lr

Marion

ons eenvoudige customer data platform

Marion is de naam van ons online Customer Data Platform (CDP) voor datamarketing en klantloyaliteit. Hierin beheer je gemakkelijk klanten, maak je snel doelgroepselecties en plan je automatische (e-mail) campagnes. Alle klantdata in één systeem!

Inzicht met ons marketing dashboard

Met loyaliteitscampagnes verzamel je data van je klanten. Deze data is goud waard, mits je het inzichtelijk en bruikbaar maakt. In onze data- en marketing dashboards maken we jouw klantdata visueel. Daar kun je mee aan de slag! Kenmerken als type servicecardhouder, leeftijd van de auto, deelnemers aan het spaarprogramma en soort rijder heb je zo allemaal op een rijtje. Geen enorme lijsten met cijfers en kenmerken meer, maar een gemakkelijk leesbaar overzicht.

meer over marketing dashboards
Dashboard kenmerken klant automotive

_klantcontact services

Klantenservice, live chat of nabellen van onderhoudsafspraken en garantieverleningen

Global mobile reach ads

Data verrijken


Hoe completer je data, hoe waardevoller. Wij maken jouw leven een stukje makkelijker door jouw klantdata op orde te maken.

meer over data verrijken
Choose users pick

klantprofielen maken

Je hebt vast al eens gehoord van het 360° klantprofiel. Hoe meer je weet van je klant, hoe persoonlijker je klantcontact kan zijn.

meer over klantprofiel maken
video streaming

Data dashboards

Wij combineren, verrijken en structureren data om tot de meest relevante dashboards voor onze klanten te komen.

meer over data dashboards
Claudia 20190917 DBF 176 web 2
claudia van der hoek account manager

Een afspraak plannen? Ik vertel je graag meer over onze automotive marketing oplossingen. Samen doorlopen wij jouw data en loyalty vraagstukken. Ik kijk uit naar je bericht!

  • persoonlijke aanpak
  • brede vakkennis
  • 20 jaar ervaring
  • klantvriendelijk
  • relatiemanager

vraag stellen of een offerte ontvangen?

Vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Voorkeur contactmethode
Dit veld is verplicht