Template: wijst je de weg naar succesvol loyaliteitsprogramma

terug naar kenniscentrum

Bespaar tijd, vind de juiste aanbieder

Er zijn enorm veel winkels waar mensen online kunnen bestellen. Hierdoor bouwt de algemene consument geen band meer op met een winkel. Gelukkig kun je hier verandering in brengen met een loyaliteitsprogramma. En goed nieuws; met onze template vind je in een mum van tijd de loyaliteitsprogramma leverancier die perfect op jouw onderneming aansluit.

Een loyaliteitsprogramma is de perfecte oplossing voor ondernemers. Het biedt:

  • een verhoogde kans op herhalingsaankopen;

  • een verhoging van klanttevredenheid en klantloyaliteit;

  • een manier om data te verzamelen over het gedrag van klanten;

  • Meer naamsbekendheid als klanten beloond worden voor het introduceren van je bedrijf aan een nieuwe klant.


Er zijn echter een hoop verschillende leveranciers die loyaliteitsprogramma’s aanbieden. De één focust op een gepersonaliseerd programma dat aansluit bij je onderneming, terwijl de ander 24/7 klaar staat voor vragen van je klanten. Daarom hebben we een template gemaakt waarmee je je prioriteiten op een rijtje kunt zetten en gemakkelijk een aanbieder uitkiest.

De template is gratis te downloaden via onderstaand formulier.

Download de template

En ga voorbereid in gesprek met loyalty aanbieders.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

De beste loyaliteitsprogramma leverancier uitkiezen is moeilijk

Om een leverancier te selecteren die bij je bedrijf past, is onderzoek nodig. Veel bedrijven lopen tijdens dit proces tegen problemen aan. Dit zijn onder andere:

  • Een gebrek aan informatie over het aanbod van leveranciers

  • Moeite met het vergelijken van de verschillende opties

  • Onzekerheid over het niveau van klantenondersteuning

Deze uitdagingen maken het moeilijk om de beste leverancier uit te kiezen. Bedrijven hebben moeite met het schetsen van een goed beeld van het programma van de leverancier door het gebrek aan informatie erover. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat het moeilijk is om leveranciers te vergelijken.

Om meer informatie te krijgen over het aanbod van de leverancier, kun je een gesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek vertelt de aanbieder precies wat ze te bieden hebben en hoe jouw bedrijf hiervan kan profiteren. Er zijn echter zo veel functies die ze kunnen aanbieden, dat niet alles aan bod komt.

Wanneer je onvoorbereid het gesprek in gaat, word je er waarschijnlijk niet veel wijzer van. De aanbieder praat natuurlijk voornamelijk over hetgeen waar zij het beste in zijn, maar misschien is deze functie wel helemaal niet belangrijk voor jouw bedrijf. Je profiteert dus niet van zo’n gesprek als je geen idee hebt waar je naar moet vragen.

Voordat je eindelijk een goed beeld hebt van wat je kunt verwachten van loyaliteitsprogramma’s leveranciers, ben je al een paar gesprekken en een hoop tijd, verder. Gelukkig kan dit een stuk makkelijker én sneller!


Blog template

De Loyalty Program Vendor Evaluation Template

Wij hebben dé oplossing voor het vinden van de leverancier die op jouw behoeftes aansluit. Met onze Loyalty Program Vendor Evaluation Template krijg je binnen no-time een duidelijk overzicht van wat je nu echt zoekt in een loyaliteitsprogramma. Handig voor jezelf om inzicht in te krijgen, maar ook om bij de hand te houden tijdens je gesprekken met verschillende leveranciers.

In onze template vind je een mooi overzicht van de algemene functies die loyaliteitsprogramma’s aanbieden. We hebben de template zo gemaakt dat je per functie aan kunt geven hoe belangrijk je deze vindt op een schaal van 1 tot 5.

Met het sjabloon heb je alle functies van een loyaliteitsprogramma en hoe belangrijk je deze vindt op één plek. Dankzij het duidelijke overzicht is het een stuk makkelijker om een weloverwogen beslissing te nemen bij het kiezen van een leverancier van een loyaliteitsprogramma.

We hebben de template zo gemaakt dat je het uit kunt printen of gemakkelijk via je laptop of computer kunt invullen.


Voordelen van onze template

Wie gebruikmaakt van onze template tijdens het uitzoekproces, geniet van enkele voordelen. Hieronder lees je wat deze voordelen precies zijn.

1. Overzicht van je behoeften

Onze template maakt het een stuk makkelijker om jezelf niet te verliezen in de details. Je hebt zelf vast als consument al te maken gehad met verschillende loyaliteitsprogramma’s. Denk bijvoorbeeld aan de gratis verzending bij Bol Select, of de korting op de artikelen die je vaak koopt bij Albert Heijn. Door deze ervaring heb je misschien al in je hoofd wat je wilt, maar weet je nog niet wat daar allemaal bij komt kijken.

Met onze evaluatie template zie je wat er allemaal mogelijk is met een loyaliteitsprogramma en kun je een leverancier selecteren op basis van je behoeften.


2. Bespaar tijd

Het vergelijken van aanbieders gaat een stuk makkelijker met behulp van onze template. Je weet namelijk precies naar welke functies je op zoek bent en kunt dit benoemen tijdens een gesprek. Het sturen van de conversatie is hierdoor een stuk makkelijker en je hoeft niet eindeloos te luisteren naar functies die voor jou niet van toepassing zijn.

Wordt een functie die je erg belangrijk vindt niet aangeboden? Dan ben je daar gelijk van op de hoogte en kun je de leverancier direct van je lijstje afstrepen.


Een keuze maken met behulp van de template

Stel je voor dat je twijfelt tussen twee leveranciers. Beide hebben zichzelf bewezen in de praktijk, hebben goede beoordelingen en, niet onbelangrijk, geven je een goed gevoel. Je hebt de template ingevuld en het resultaat ziet eruit zoals hieronder is afgebeeld.

Blog template

Hieruit blijkt dat je advisering over de invulling van het loyaliteitsprogramma niet als prioriteit ziet, in tegenstelling tot de klantenservice voor gebruikers van het loyaliteitsprogramma en de fulfilment van producten en communicatie.

Met deze kennis ga je in gesprek met beide leveranciers. Tijdens het gesprek kom je erachter dat beide bedrijven adviseren over de invulling van het loyaliteitsprogramma, maar dat ze de fulfilment van producten en communicatie anders aanpakken. De een focust zich voornamelijk op beloningen en incentives in de vorm van punten en kortingsbonnen, terwijl de ander een eigen magazijn heeft waaruit producten rechtstreeks verstuurd worden naar je klanten.

Als je terugkijkt naar de template zie je dat je het verzenden en retourneren van producten en communicatie erg belangrijk vindt. Je weet nu dat een van de aanbieders het gehele verzendproces van artikelen verzorgt, waardoor je makkelijk een keuze kunt maken zonder te blijven hangen op zaken die minder noodzakelijk zijn voor je bedrijf.


Conclusie

Je weet hoe belangrijk het is om klanten een reden te geven om bij jou te winkelen. Loyaliteitsprogramma’s zijn een innovatieve uitvinding die bedrijven helpt nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten terug te laten keren. Dit zorgt voor een sterkere klantenbinding en een hogere omzet per klant. Wij helpen je een loyaliteitsprogramma te vinden waarmee jouw bedrijf ook geniet van deze voordelen.

Met onze template voor aanbieders van loyaliteitsprogramma’s krijg je een duidelijk beeld van waar je naar op zoek bent en wordt het kiezen van een loyaliteitsprogramma een fluitje van een cent.

De template is gratis te downloaden via de onderstaand formulier.

Download de template

En ga voorbereid in gesprek met loyalty aanbieders.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Heb je dankzij de template de perfecte loyaliteitsprogramma leverancier gevonden? Vergeet niet de link te delen met andere bedrijven die er baat bij kunnen hebben. We zijn benieuwd wat je van de template vindt. Laat daarom vooral je vragen, feedback of opmerkingen achter via ons contactformulier.

Contactformulier

Form has been submitted successfully!